Klassieke pubgerechten
Comfortfood
Zeevruchten
Maak kennis met de Ierse keuken!
Eten en drinken nemen binnen de Ierse cultuur belangrijke plaatsen in. De Ierse keuken is puur. Door de traditionele gerechten met verse, biologische – en veelal lokale ingrediënten is Ierland een paradijs voor liefhebbers van eten en drinken. De vis, met name de verse zalm en forel, maar ook de schaaldieren zijn verrukkelijk. Daarnaast wordt er veel lams- en rundvlees gegeten.
Maar ook de aardappel, lange tijd het volksvoedsel, speelt een grote rol in het eten. De Ieren kennen wel 50 manieren om een aardappel klaar te maken. Het Ierse ontbijt is uitgebreid en gedeeltelijk warm, met o.a. vruchtensap, toast, ‘bacon and eggs’ en ‘cereals’.
Echt advies nodig?
Restaurants in Ierland
De restaurants van hotels in Ierland zijn in het algemeen zeer goed. Het is gebruikelijk dat Ierse families in het weekend in een restaurant van een hotel uit eten gaan. De bediening is altijd lokaal en het is er vaak net zo gezellig als in een Ierse pub. In de vele pubs is de (uitstekende) keuken meestal geopend tot 21.00 uur. De kosten zijn ongeveer 20% lager dan in het restaurant.