• Bezienswaardigheden

Ring of Beara

echte reizen, echte mensen

 
Moll's Gap, Ring of Beara

Rijd de Healy Pass en neem de kabelbaan naar Dursey Island

The Ring of Beara is een iets minder populaire route dan The Ring of Kerry, echter niet minder spectaculair! Het is een autoroute van 137 km lang die rond het Beara schiereiland loopt, de route ligt zowel in het graafschap Cork als Kerry. Ook onder fietsers en wandelaars is deze tocht zeer populair.

Impressies

The Ring of Beara loopt vanaf het dorpje Glengarriff in county Cork naar Kenmare in county Kerry en andersom. Glengarriff is een klein dorpje van waaruit je een boottocht kunt maken naar Garnish Island, het prachtig bloemeneiland dat bekend staat om zijn prachtige Italiaanse tuinen. Vanuit Glengarriff naar Castletown in Adrigole pak je de adembenemende Healy Pass, een kronkelende bergpas naar het dorpje Lauragh. De volgende stop is Allihies, vroeger een mijndorp en vanuit daar kom je uit in Eyeries. Eyeries staat bekend om zijn kunst en zijn prachtige kust. Vanuit daar vervolg je de Ring of  Beara langs Ardgroom en Lauragh waarna je uiteindelijk uitkomt in Kenmare. Bezienswaardigheden onderweg zijn: Dunboy Castle, Puxley Mansion, The Copper Mines Museum in Allihies, Illnacullen Island in Glengarriff en de Derreen Gardens.

Dursey ligt op het zuidwestelijke puntje van het schiereiland Beara. Het eiland is gescheiden van het vasteland door een smalle strook water, Dursey Sound. Dit rustige eiland (er wonen slechts 6 bewoners) is verbonden met het vasteland door middel van Ierland’s enige kabelbaan, tevens een van de weinige kabelbanen in Europa die de Oceaan oversteekt. Op Dursey bevinden zich geen winkels, cafes of restaurants. Daarnaast staat het eiland ook bekend om de broedkolonies van zeevogels. Dolfijnen, walvissen en de reuzenhaai zijn ook regelmatige bezoekers in de omringende wateren.

Ook leuk om te lezen:

 1. De 6 mooiste autoroutes in Ierland
 2. De 6 mooiste bergen om te hiken
 3. Dieren spotten in Ierland

Locatie

Reizen

De Ring of Beara zelf ontdekken? Tijdens de 8-daagse rondreis Echt Ierland verblijf je in Killarney en is het leuk een dagtocht te maken naar dit schiereiland. Of maak een keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties. De meeste rondreizen van Echt Ierland komen er langs.

 • Ross Castle, Echt Irland
  8,5

  6-daagse fly drive Kennismaking Ierland

  Korte kennismaking met zuidwest Ierland

  • Ring of Kerry
  • Voor natuurliefhebbers
  • Korte fly-drive rondreis

  Deze korte fly drive vakantie laat je kennis maken met het groene, ruige zuidwesten van Ierland. Kastelen, kustroutes en Nationale Parken.

 • Dunmore Head, Dingle, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,6

  8-daagse fly drive Echt Ierland

  Eerste keer Ierland, hoogtepunten van het zuidwesten

  • Spectaculaire kusten
  • Ring of Kerry & Cliffs of Moher
  • Kennismaking Zuidwest Ierland

  Deze fly drive vakantie is dé kennismaking met Ierland. In een week tijd reis je langs de hoogtepunten van Zuid-West Ierland.

 • Ring of Kerry, Blasket Islands, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,5

  15-daagse fly drive Stijlvol Ierland

  Eerste keer Ierland; van Wicklow tot de Connemara

  • Vele hoogtepunten
  • Luxe accommodaties
  • Fly & Drive rondreis

  Deze luxueuze fly drive brengt je langs schilderachtige plaatsjes als Kinsale, Kenmare en Clifden. Geniet van het natuurschoon in de (nationale) parken.